Att arbeta som elektriker innebär konstant utveckling. Om man tittar på belysningens utveckling bara under de senaste tio åren så slås man av hur snabb utvecklingen varit.

Tänk dig resan från att du går in i ett rum och tänder lampan med en strömbrytare till att vi i dag använder ledlampor som du styr med din smarta telefon. De flesta människor tänker inte på och ser aldrig vad som gör det möjligt att styra en lampa med hjälp av en smartphone. I verkligheten monterar vi en puck bakom strömbrytaren, som med hjälp av ett mesh system (den nya generationens wifi) pratar via bluetooth med din smartphone. Vissa dagar får man som elektriker felsöka på en ny spishäll. Ibland handlar det om jordfelsbrytare som löser ut utan någon förvarning. Under tiden man felsöker så hinner man göra bedömning på husets övriga skick och elstandard. 

Ingen dag är den andra lik och man möter hela tiden nya krav i elbranschen. 

Tjusningen med elyrket är att förutom spännande utmaningar så har man tät kontakt med kunder för det är ett serviceyrke. 

Väldigt ofta blir vi bemötta av trevliga och målmedvetna kunder som vill uppdatera sina hus med det senaste som erbjuds idag. Listan är väldigt lång, men de flesta vill jorda sina  vägguttag  och byta ut strömbrytare som blivit gamla eller utöka elsäkerheten och installera nya jordfelsbrytare. Vid mer omfattande renoveringar ersätter man även gamla elcentraler med nya eller monterar nya elcentraler med nya säkringar/dvärgbrytare. 

Mysfaktor är ett väldigt vanligt inslag i våra svenska hem. Därför är vi väldigt duktiga på installation av ledlampor/ledlister och ledspotlights. Det senare används i allt större omfattning då vi blivit väldigt inspirerade när det gäller ljusättningar som också leder till energibesparingar.